در باره اوصاف غدیر،ارزش،اهمیت و فضائل آن در روایات متعدد،تعبیرهای زیبا و گرانقدری ذکر شده است که وبلاگ کشکول گوشه ای از این اوصاف را برای همراهان بیان میکند.
حضرت نبی اکرم(ص):
هر کس می خواهد به حضرت آدم در عملش و به نوح در تقوایش و به ابراهیم در هیبتش و به عیسی در عبادتش نگاه کند به علی بن ابیطالب(ع) بنگرد.
غدیر روز کامل شدن دین،روز صلوات بر محمد و آل محمد(ص)، روز مژده دادن،روز آسایش مؤمنان،روز طعام دادن است.
غدیر روز لبخند زدن در چهره ی مؤمنان،روز بنیادهای پایدار ایمان،روز ریزش گناهان،روزافطاری دادن به روزه داران،روز تبریک گفتن،روز راندن شیطان،روز عبادت است.
غدیر روز عید اهل بیت(ع)،روز بزرگ ترین عید خدا،روز جدائی حق و باطل،روز خشنودی خدای رحمان،روز ترک گناه،روز آزمایش بندگان،روز زدودن غم ها،روز استجابت دعاست.
غدیر روز استواری اسلام و معرفی چهره ی درخشان من،روزی که در میان عیدها همچون ماه است در بین ستاره ها.
غدیر عید ولایت و رهبری است.
غدیر روز تکمیل دین و اتمام نعمت است.
غدیر عید هواداران حق و وفاداران به پیامبر (ص) است.
غدیر عید انسانیت و کمال طلبی،عید شعله افکنی بر اندیشه ها و عید امید آفرینی و درمان دردهاست.
غدیر روز بشریت و روز انسان،تداوم رسالت محمد(ص) در ولایت علی(ع) است.
غدیر عید ایمان و میثاق عهد است.
غدیر،قدس ملکوت است و تجلی نور،عصاره عشق است و میعاد عاشقان و غدیر جلوه گاه ملکوتی آسمان هاست.
غدیر یکی از مهمترین زوایای زندگی و فضایل بیشمار مومنان است.
غدیر روزی است که خورشید ولایت از سرزمین حجاز طلوع و انوار تابناکش تا ابدیت میدرخشد.
عید غدیر به مولایمان علی(ع) و مدافعان ولایت راستین مبارک باد.
تا مطلب بعدی بدرود
قسمت های مختلف شهر سوخته زابل که بهشت باستان شناسان نام گرفته بشرح ذیل است:
منطقه بزرگ مرکزى
این منطقه از سوى غرب، جنوب و شرق با گودال هاى عمیقى از بخشهاى دیگر جدا شده است و کهن ترین اشیاى به دست آمده در آن تعلق به لایه ۲۷۰۰ پ.م است. این تداوم حداقل تا لایه ۱۳ (یعنى ۲۳۰۰پ.م) ادامه دارد. وسعت این منطقه به ۲۰ هکتار مىرسد.
منطقه مسکونى شرقى
بلندترین قسمتهاى شهر سوخته (۱۸ متر ارتفاع از سطح زمینهاى اطراف) در آن قرار دارد. تمام آثار مربوط به دوره دوم استقرار در شهر سوخته، با مساحتى برابر ۱۶ هکتار در این قسمت به دست آمده است.
قسمت شمال غربى
منطقه صنعتى بوده و در آن وسایل و ابزار سنگى و سنگ لاجور به مقدار زیاد به دست آمده است. بلندترین قسمت این بخش ۵/۱۲ متر از سطح زمینهاى اطراف ارتفاع دارد و آثار یافت شده در آن تعلق به دورههاى سوم و چهارم استقرار شهر سوخته است.
قسمت جنوب غربى
شامل گورستانى با مساحتى بالغ بر ۲۵ هکتار است. سطح آن پوشیده از شن و روى آن هیچگونه آثار باستانى دیده نمىشود. وسعت این گورستان به خودى خود، براى دوران مفرغ، گورستانى بزرگ و براى محوطهاى به بزرگى شهر سوخته، گورستان کوچکى به شمار مىآید. در سال ۱۳۷۶ توسط آقاى دکتر سجادى در این منطقه، بررسىهاى باستانشناسى صورت گرفت. حاصل این بررسى کشف انواع قبور، اسکلت انسان، ظروف، پارچه، دانههاى گیاهی، غلات و وسایل چوبی، حصیر، پارچه، حشرات و مواد دیگر بود. این آثار مربوط به دوران ۲۴۰۰ تا ۲۶۰۰ پیش از میلاد است.
هنرهای دستی در استان اهمیت ویژه ای داشته و نقش مهمی در ایجاد اشتغال و تأمین درآمد سکنه ایفا می کند.
این هنرها نشأت گرفته از خصوصیات اخلاقی و اجتماعی مردم می باشد. صنایع دستی بیشتر در نقاط روستایی و توسط زنان و دختران انجام گرفته و مخصوصاً در فصل زمستان رونق بیشتری می یابد.
مهمترین انواع صنایع دستی استان عبارتند از: سوزن دوزی بلوچی، قالی و قالیچه، سکه دوزی، حصیربافی، سفال سازی، جواهرسازی، خراطی، پلاس بافی، خامه دوزی، پارچه بافی سنتی و ساخت ادوات موسیقی.
در این بین سوزن دوزی به جهت ظرافت و تنوع و کاربرد متفاوت آن، قالی و قالیچه به جهت رواج دامپروری، با کیفیت و نقوش زیبای آن، سکه دوزی به جهت استفاده در جشن ها و عروسی ها و تنوع زیاد، سفال سازی به جهت استفاده از دست و عدم بکارگیری ابزار مدرن با سابقه ای بسیار طولانی و حصیربافی به جهت فراوانی نخل وحشی و تنوع محصولات از جایگاه و جلوه خاصی برخوردار می باشند.
موسیقی سیستان و بلوچستان از جمله هنرهایی است که به جهت شرایط خاص استان، شاخص تر از دیگر استان ها، طی سالیان دراز گرما بخش شادی و شور مردم این سامان بوده است. سازهایی مثل قیچک، رباب ، بنجو، تنبورک، دهلک و سازهای ضربی، مانند طشت و کوزه که خاص منطقه است، وسعتی در خور توجه به موسیقی این خطه داده و به همراه دهل و سرنا از دیگر سازهای رایج، بویژه در منطقه سیستان، رونق افزای محافل جشن سرور می باشد.
از انواع موسیقی در استان می توان موسیقی های رزمی ، مجلسی، عرفانی و بزمی را نام برد، که بیان کننده غم ها، شادمانی ها، حماسه ها و روحیه فداکاری، تقوی، وفای به عهد، حب وطن و میهمان نوازی مردم استان است.
ادامه دارد